четвъртък, ноември 05, 2009

Песен, от която ме побиват тръпки..

Аз и моите руснаци.. Намерих си майстора.
Не знам какво и` има на този песен, нито музиката, нито текста, нито видеото са нещо кой знае колко добре направено, да не говорим, че за всяко от тези неща съм виждала/чувала къде-къде по-плашещи. Обаче на тази песен и` има нещо! В лошия смисъл на думата. Сякаш...сякаш са ми казали, че е написана от някой луд, който още на следващата вечер се е самоубил в психиатрията. И имаш чувството, че ако я слушаш, ще се заразиш с лудостта му. Или ще сънуваш кошмар с него, от който няма да се събудиш. Сякаш е много извратен слухов паралел на някой разказ на Стивън Кинг. Сякаш е от страшен момент от хорър, в който чудовището се приближава и приближава към камерата, докато в един момент не осъзнаваш, че вече не е част от филма, а от реалността.
Тогава защо не мога да спра да я слушам?
http://vbox7.com/play:d049535f

(не знам точно за какво става въпрос в текста, но го погледнах и, до колкото го разбрах, не е нещо плашещо...)

3 коментара:

Mindreader каза...

ама песента наистина е стряскаща! може да те накара да сънуваш кошмари (то за това допринася и клипът де..), но в същото време трудно можеш да я спреш.. а, странно яка е ^^

Evie. каза...

Налиии? Хем не искам да я слушам, хем няма как да не я слушам.
Бтв...пее мъж. о.О

Maya каза...

Мъж ли... Уау хах Може би и той има проблема "хванаха ме за ташаците" както беше и миналогодишният ни победител в евровизия.

На мен по-скоро ми е забавен клипа, но може би е така, защото до сега се хилих в друг блог на блекарски изцепки с иронични подхвърляния от страна на автора.

За първо слушане не схващам много за какво иде реч, но като звучене е приятно.